That’s right, je moet toch ergens weer beginnen. Na een paar hectische maanden, tijdens welke nauwelijks ruimte was voor creativiteit, schrijven en andere dingen waar ik mijn ei lekker in kwijt kan, wil ik de scherpzinnige draad weer oppakken.

Verhuizen, verbouwen, verkopen, kopen. Het einde is in zicht en dat geeft weer ruimte voor andere zaken. Deze week ben ik weer begonnen met het aanpassen van de website en voorzichtig weer een berichtje op facebook geplaatst, voor het eerst in vijf maanden tijd. Het kostte mij gelijk één van de 311 volgers, en er zullen er nog wel een paar het scherpzinnige schip gaan verlaten. Dat is dan maar zo. Je moet tenslotte toch weer ergens beginnen. En of ik nu moet opbouwen vanaf nul, of vanaf 310, het voelt sowieso als een nieuwe start. Trouwens, de hoeveelheid opdrachten, hangt nou niet per se direct samen met het aantal volgers op sociale media. Hoewel het wel zou kunnen helpen, natuurlijk. Ervaringen rijker, andere omgeving, andere energie. Of het gaat werken? De tijd zal het leren.

Drie steekwoorden

Een nieuwe start zet je flink aan het nadenken. In eerste instantie moest ik de vraag “Heb ik er nog wel zin in?” beantwoorden. Daar hoefde ik niet zo heel erg lang over na te denken. Met een volmondige ja rol ik door naar de volgende vraag: “Wat wil je precies gaan doen, op de oude voet verder of echt een frisse wind door de tent?”. Het is voor mij duidelijk dat fotografie toch echt een bijzaak is geworden, niet weg, maar meer op de achtergrond. Bij het schrijven van artikelen, ‘stukkies’, blogs, website-teksten enzovoorts voel ik mij echt als een vis in het water. Geef mij drie steekwoorden en ik schrijf er een stuk omheen.

Een soort van frisse wind dus. Maar zoals gezegd, is de fotografie niet weg. De camera ligt steeds binnen handbereik en al mijn overige apparatuur en benodigdheden waren zo’n beetje als eerste naar Aalsmeer versleept.

Schrijven dus, goochelen met woorden. Scherpzinnig, scherpzinniger, scherpzinnigst. Dus kom maar door met die opdrachten. Hahahahah, alsof het zó werkt…. Nee, ik ga niet te hard van stapel. Eerst de website in een vers jasje steken en langzaamaan mijn eigen sociale media weer warm laten draaien. Want ook die zijn flink achterop geraakt.

Tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *