Dag twee van de avondklok, die op moment van schrijven weer ingegaan is. Vandaag was het ook opnieuw de zondag van de rellen. Of nee, vreedzame protesten moet ik zeggen. Vreedzaam paarden en politiemensen bekogelen met stenen en vuurwerk. Ook heel vreedzaam andermans eigendommen in de brand steken. En vreedzaam horecazaken en winkels slopen en plunderen. Ondernemingen van mensen die het toch al zeer moeilijk hebben tijdens deze coronacrisis. Vreedzaam demonstreren om het onder andere voor deze mensen op te nemen…. Zelfs de piano op Station Eindhoven moest het ontgelden. Ging lekker hè, vandaag?

Aanhangers van L. Frans, W. Engel, D.J. Trump, R. Jensen en meer van die opruiers, ik heb een boodschap voor jullie: jullie zijn de grootste sukkels en angsthazen die er maar rondlopen op deze aardkloot. Met je vreedzame demonstraties…

Teugels vieren

Ik was inderdaad geen voorstander van de avondklok. Ik schreef er eerder dit blog over. Niet omdat ik Corona en alles wat erbij komt kijken ontken. Maar omdat ik denk dat de bereidwilligheid bij mensen om zich aan maatregelen te houden, iets groter wordt wanneer je de spreekwoordelijke teugels enigszins viert.

De mensen die nu de straten opgaan om duidelijk te maken dat zij het niet eens zijn met de maatregelen, hebben het steeds strakker aantrekken vooral aan zichzelf te danken.

Hersenschade

Veel van de klojo’s die van het begin af aan roepen dat je zuurstofgebrek en hersenschade kunt oplopen door urenlang een mondkapje te dragen, verscholen zich vandaag zelf achter zo’n ding. Uiteraard om niet herkend te worden. Voor hersenschade hoeven zij niet meer te vrezen. Dat hebben zij in een eerder stadium in hun leven kennelijk al opgelopen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *