Vanmorgen, in alle enge vroegte van de dag, zette ik op Twitter: ‘Waarschijnlijk maar voor even, maar nu weer helemaal verliefd op het leven’. Slaperige vlaag van verstandsverbijstering? Neen, driewerf neen. De afgelopen weken, tussen alle misère door, duiken steeds meer mooi glanzende pareltjes op in mijn leven. Pareltjes als in mensen, maar ook in gebeurtenissen en emoties. Laat ik hier en nu en paar voorbeelden noemen.

Laat ik beginnen met de reünie van de scouting, vorige week. Alweer meer dan een week geleden, maar wat heb ik daarvan kunnen nagenieten. Bij sommige mensen, wanneer je die maar weinig ziet en spreekt, voelt het gelijk als ‘thuiskomen’. Dat was vorige week zaterdag voor mij absoluut het geval. Niet bij iedereen die ik sprak, maar bij een aantal toch zeker wel! Dan vraag ik mij tegelijkertijd ook af of ik de enige ben die dit zo voelt. Onderdeeltje, denk ik, van een soort minderwaardigheidscomplex. Wie zit er nu op mij te wachten? Ja toch?

 

Facebook

We kennen allemaal wel de sociale media, en Facebook in het bijzonder. De één plaatst en leest sporadisch, een ander is er doorlopend mee bezig. Ik reken mijzelf overigens tot de laatste categorie. Maar dat even terzijde. Het leuke aan Facebook is dat je je vrienden van vroeger kunt opzoeken en er opnieuw contact mee kunt maken. Of je frequent op elkaar reageert of überhaupt contact met elkaar hebt, doet er niet eens toe. Want ‘je hebt elkaar op Facebook’. Tot gisteravond. Een vriendinnetje van vroegâh reageerde op een Facebook-berichtje van die ochtend. Ik plaatste een foto van mijzelf in de lift, zo rond 06.15 uur, met de tekst ‘Nacht….’. Zij schreef ‘Funny jij’. En daarna ging het los.

Om even bij te praten. Als basisschoolverlater werd ik door pa en moe richting Haarlemmermeerlyceum geduwd. Worse time of my life. Het heeft dan ook niet lang geduurd voor ik eindigde op de dorpsmavo. Maar tijdens die korte tijd aldaar heb ik mijn BFF (ja, die hadden we toen ook al, we noemden het alleen nog niet zo) van toen ontmoet. Twaalf was ik hè! Zevenendertig jaar geleden! En hoewel we elkaar al een paar jaar op Facebook ‘hebben’, kwam het gisteravond tot contact. Heel bijzonder!! Ik hoop echt dat het snel tot een RL contact komt. En dat zegt deze Aspie….. Dees, mocht je dit per ongeluk lezen (of niet per ongeluk): ik ben een blij mens door onder andere jouw berichtjes! Echt!

 

Funny jij

Mengtafel

Elke maandagavond organiseert Anna-Maria Mantel-Giannattasio een ‘mengtafel’. Eten bij DE Aalsmeerse Italiaan, na haar programma bij Radio Aalsmeer, ‘Uur van Puur’. Vanavond op een groepsapp, een uitnodiging om mee te komen eten. Ik ‘Te arm en te druk’. Waarop een weldoener, ik hou de persoon anoniem, maar weet zelf wie het is, aangaf mijn rekening te zullen betalen wanneer ik aanschoof. SMELT! Trots heb ik, geloof ik, niet meer. Dus ik nam het aanbod aan! Gewoon, omdat ik positiviteit heel erg goed kan gebruiken. Ik ga dus enorm genieten morgenavond, en heb de geldschieter foto’s beloofd. Geldschieter klinkt overigens tamelijk onvriendelijk en zakelijk, maar zo bedoel ik het absoluut niet. Ook hier verbaas ik mij. Wat heb ik gedaan dat iemand dit voor mij doet….?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de pareltjes die de laatste tijd op mijn pad komen. Ik zou graag volledig willen zijn, maar dat gaat niet. Of zal ik toch een poging wagen? Ik wil niemand tekort doen, namelijk. Wanneer ik iemand mis of oversla, is dat absoluut niet mijn bedoeling. Als je er niet tussen staat, komt dat doordat ik gewoon een enorme sufkut ben.. Komen ze. Dank aan de volgende pareltjes, in willekeurige volgorde: Mam, Judith, Karin, Tamara, Marianne K, Marjanne R, Desirée, Anna-Maria, Lianda, Kim, Ester B. Jullie zorgen ervoor dat ik weer wat positiever in het leven kom te staan. Jullie zorgen ervoor dat ik het gevoel heb of in elk geval begin te krijgen dat ik ertoe doe. Dank jullie wel…..

8 Antwoorden op “Verliefd op het leven – blogpost 116”

 1. Dat gevoel van “thuiskomen” en ook al hebben we elkaar soms lang niet gezien gewoon door gaan waar we gebleven waten, dat herken ik en dat geef jij mij. Lieve vriendin, ❤️😘

 2. Je doet er altijd “toe” al deze mensen mogen je heel erg graag mede door je uitstraling en je hart op de goede plaats. Ook je eerlijkheid hoort daarbij
  Je werk in de zorg is ook liefde voor de ouderen in de instelling waar je 30jr geleden je hart aan hebt verpand
  Voor de clienten ben je ook een parel
  Mam. Geniet van je verliefdheid op het leven

 3. Ik lees je blogs iedere keer. Heb respect en bewondering voor je. Geniet van iedere blog. Dank daarvoor

 4. Yeah hoe leuk, ons hernieuwde contact en dezelfde interesses, honden en fotografie. 😃
  Mooi blog van een mooi bijzonder mens, dankjewel 😘

 5. Wat heerlijk voor je, dat je weer verliefd op het leven kan zijn! En… Blijf schrijven hoor, ik lees je blogs altijd,

 6. Stiekem hoop ik in mijn hart,
  Dat dit voor jou mag zijn een nieuwe start,
  Dat je ogen open zullen staan,
  En je ziet hoe graag mensen met je om willen gaan!
  Omdat je een gouden hartje hebt voor een ieder om je heen,
  En zonder dat je er erg in hebt houd je een ander met je warmte op de been,
  Want iedereen heeft respect nodig en dat je gewaardeerd wordt,
  En daarin schiet jij beslist niet te kort!!!
  Lieve Marielle hou dit gevoel vast,
  Want dat is wat oprecht bij je past!
  Al ken ik je nog zo lang niet,
  Ik vind je een lieve warme top griet 💋💋💋

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *