Vandaag stond een beetje in het teken in de nabije toekomst. Dit blog gaat dan ook over wat komen gaat. Er komt een heleboel, maar hier richt ik mij even en vooral op de foto-expositie in september en de te beschilderen kunstkast. Ook in september.

Afdrukken

Een paar dagen geleden heb ik een eerste selectie gemaakt van foto’s die ik in september wil gaan exposeren. Aanvankelijk negen stuks, maar ik besloot er toch eentje te schrappen. Acht stuks dus. Eergisteren ontving ik een mailtje van het fotolab dat ik ze vanaf vrijdag (gisteren) kon komen afhalen. Daar ik gisteren gewoon moest werken, heb ik ze vandaag opgehaald. Nog even voor ik uitzending had bij Radio Aalsmeer. Moeders was er ook en na de uitzending togen we nog even voor een drankje naar het Tuinhuis in Aalsmeer. Bij de Historische Tuin, de plek waar ik de acht geselecteerde foto’s heb gemaakt. De kokers met inhoud gingen mee, want ik vond het best geinig om de afdrukken juist daar voor het eerst te bekijken. Een voor een maakte ik de rollen open en spreidde de foto’s op de tafel uit. Drie Amsterdamse dames, die bij ons aan tafel waren komen zitten wegens de drukte, spraken hun bewondering uit. Leuk, die pikte ik nog even mee. Ook een jonge dame van de bediening was vol complimenten! Goed begin, zeg maar.

 

Over wat komen gaat
Een van de foto’s van het oude Aalsmeer: de Zijdstraat. Het grote gebouw links is tegenwoordig in gebruik als ‘Het Boekhuis’.

Oud in nieuw

Mijn moeder was, op mijn verzoek, thuis nog op zoek geweest naar een fotoboekje met zeer oude afbeeldingen van Aalsmeer. Die had zij gelijk meegebracht. Mogelijk is het boekje al rond de 100 jaar oud, helaas staat er geen jaartal op. Ik heb het al eens eerder uitgelegd, maar het idee is om zo’n stokoude opname te gebruiken, voor montage in een nieuwe foto.

De kunst is dan natuurlijk om de goede positie in te nemen, waardoor perspectieven en verhoudingen ook daadwerkelijk gaan kloppen. Ik monteer de foto’s niet zonder meer in elkaar. Er komt nog een soort frame die er ook in gemonteerd wordt. Bijvoorbeeld een hand met een mobiele telefoon erin. In het mobieltje komt dan de oude foto. De achtergrond is de huidige situatie. Enfin, we zien wel. Eerst moet het weer nog even meewerken, want met dit baggerweer ga ik met mijn camera de straat niet op! Maar goed, gelukkig heb ik nog even de tijd. Iets meer dan twee weken, om precies te zijn. Ik ga geen uitdaging uit de weg!

 

Kunstkast

Vanmiddag was ook ‘mijn’ kunstkast nog een bezoekje waard. Voor ik aan de slag kan op 16 september, wil ik eerst een plan, een ontwerp op papier hebben. Dus daar stond ik dan, met mijn rolmaatje. De maten te nemen. Ik moet zeggen, het ding (het zijn er eigenlijk twee) is wel aan een likje verf toe. Daar is elke penseelstreek eigenlijk wel een hele grote verbetering. Maar goed, de maten heb ik nu, dus ik ga aan de slag met het ontwerp. Eerlijk gezegd, ben ik zelf wel heel erg benieuwd naar waar ik mee op de proppen kom. Gesproken ‘over wat komen gaat’. Doei!

Op de foto’s: die joekel bovenaan: Oscar keurt de kokers met daarin de foto’s van de Historische Tuin. Even later viel er eentje om.. Oscar compleet over de rooie. De buren nu ook… De foto in de tekst: een scan uit het fotoboekje van mijn moeder.

4 Antwoorden op “Over wat komen gaat – blogpost 101”

  1. Wederom een mooi verslag van dexe zaterdag die heel genoeglijk werd doorgebracht.

  2. Spannend en leuk Mariƫlle. Dingen om naar uit te kijken. Op welke plek ga je de kast beschilderen?
    Kom ik bij je kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *