Hoofdredacteur voor een week
AalsmeerVandaag

Hoofdredacteur voor een week

Ik durf over een ruim uur bijna niet naar mijn werk te gaan. Deze week ben ik namelijk ‘hoofdredacteur voor een week’ van AalsmeerVandaag en als de dood dat ik iets mis aan nieuws of andere wetenswaardigheden. Wat mij betreft ligt de lat hoog. De opdracht ‘er moet elke dag een artikel geplaatst worden’ neem ik uiteraard meer dan serieus. Maar zoals ik al aangaf, ligt mijn lat hoog. Hoger dan een artikel per dag, in elk geval. Het eerste stuk heb ik inmiddels gepubliceerd, en ik heb nog maar iets meer dan een uur voor een tweede artikel…. Beetje krap. En dan ga ik die kostbare tijd ook nog verprutsen door dit blog te schrijven…

 

Kwaliteit

Belangrijker dan de kwantiteit, is uiteraard de kwaliteit van de gepubliceerde artikelen. Objectiviteit voorop en zo correct mogelijk geschreven. Beiden zijn een uitdaging, maar toch wel met objectiviteit op kop. Een kleur of mening is in een oogwenk toegevoegd, namelijk. Oppassen geblazen. Voor je er erg in hebt trap je namelijk heel makkelijk in de valkuil van subjectiviteit. Bij alles wat ik doe, staat kwaliteit hoog in het vaandel. Liever een deadline niet halen, dan rotzooi afleveren.

 

Vertrouwen

Hoewel ik het best eng vind, het is toch een hele verantwoordelijkheid, voel ik mij tegelijkertijd gesteund door het vertrouwen dat Arjen Vos (hoofdredacteur) in mij heeft gesteld. Dat geeft natuurlijk ook wel weer een goed gevoel. Nu snel een eind breien aan dit blog, proberen nog iets voor AalsmeerVandaag te doen voor ik de deur uit moet. Doei!

3 Antwoorden op “Hoofdredacteur voor een week – blogpost 94”

  1. Wederom een heldere blik op je aamkomende Hoofdredacteurschap. Gaat je lukken. Is een mooie uitdaging komende tijd. Ma Joke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *