Ooooooh, wat ben ik vandaag ON-GE-LOOF-LIJK productief geweest. Echt? Ja hoor, echt. Na de misser van gisteren, lukte het deze nietsnut, of slecht in beweging te krijgen Asperger, vandaag wel om dingen gedaan te krijgen. Stofzuigen, dweilen, wassen draaien, was vouwen, afwassen (met het handje hè). En opruimen. Twee vuilniszakken vol troep zijn in de ondergrondse container beland. Gelukkig doet de gemeente (nog) niet aan afvalheffing. Gisteren twee zakken, vandaag twee zakken. En hopelijk morgen weer minimaal twee zakken. Vooropgesteld dat ik morgen nog steeds ‘last’ heb van een energielevel zoals die van vandaag.

 

Productief geweest
Gewenste DJ-set

Van rijk naar arm in een paar uur tijd

Morgen is het pay day. De allerleukste van het jaar, er zit immers vakantiegeld bij. Elk jaar weer zeg ik “Oh, hier kan ik aan wennen”, en koop ik er iets leuks voor. Voor mijzelf. Dit jaar zal het sneller dan ooit op zijn.

Wanneer ik wakker word, morgenochtend, is het bijgeschreven op de rekening. Tegen de tijd dat ik morgenavond de deur uit ga, heb ik alles al uitgegeven. Ik noem even wat dingetjes: een dikke € 700 naar een gerechtsdeurwaarderskantoor om te voorkomen dat we elkaar gaan ontmoeten in de rechtbank in Gouda, een vette € 100 aan een openstaande bekeuring (zondegeld!), zo’n goeie € 300 gaat naar MVGM en dan heb ik het nog niet over het moeten bijbetalen van stookkosten over 2016 en de gemeentelijke belastingen zoals rioolrecht en dergelijke. En dan moet ik ook nog mijn auto op mijn naam laten zetten, daar die op papier nog van mijn ex is. Maar dat kost nog geen twee tientjes. Nou, dan is het wel op, denk ik zo…

Die nieuwe spijkerbroek wordt op die manier best lastig. Maar wel heel hard nodig. Ik heb er twee. En bij beiden, beetje raar verhaal hoor, kan ik de tegelvloer van mijn toilet zien, door het zitvlak van de broek heen, wanneer ik op de keramieke troon zit. Niet goed hè? Dat heet slijtage.

 

Productief

Goed, vandaag ben ik dus heel erg productief geweest, en hoop dat morgen weer te zijn. Zij het dan op een ander vlak. Dat is vooral aan de slag gaan met de app van mijn bank. Gelukkig kan ik melden dat ik niet alleen maar huishoudelijk bezig ben geweest vandaag. Momenteel staat er weer een schilderij te drogen op de schildersezel. Nee, er zijn geen foto’s van. Volgen nog. Naast mij liggen twee mini-doekjes te roepen naar mij. 20 x 20 zijn ze, twee stuks. De lijsten die ze gaan sieren heb ik al uitgezocht (in gedachten), en morgen hoop ik het maagdelijke wit te kunnen beschilderen, bekladden, bespetteren.

Overigens heb ik vandaag een mailtje gestuurd naar de organisatie van Iktoon. Iktoon is de opvolger van de WAK-week (Week van de Amateur Kunst). Iktoon organiseert in de maand juni allerlei uitingen van amateurkunst. In Aalsmeer betekent dat een maand lang kunstuitingen in de Zijdstraat (winkelstraat). Zo’n dertig winkeliers stellen hun etalage beschikbaar voor het tentoonstellen van kunst. Hopelijk kan en mag ik nog meedoen. Doei!

De uitgelichte afbeelding is er eentje die ik al vaker heb gebruikt. Dit keer daartoe besloten vanwege de afbeelding in de tekst: de DJ-controller DDJ-RB van Pioneer. Leuk instappertje voor € 259,00. Kost geen drol dus. Voor mij niet haalbaar. Waarom is dit ding zo gewenst? Daarom. Aaaaaltijd al willen hebben. Echt. En omdat ik gewoon weet dat ik er iets fatsoenlijks uit weet te halen. Mooie mixjes maken enzo. Waarom plaatsen wanneer je ‘m toch niet kan betalen? Omdat het goed is om te blijven dromen, en positief in het leven te blijven staan. Ook al zit het even, of langer, niet mee. Ben je niet vet te oud voor zo’n ding en hobby? Sodemieter even heel snel op! 😉

 

 

2 Antwoorden op “Productief geweest – blogpost 63”

  1. Weer heel heldere blog over de centjes. En de invulling.daarmee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *