Een nieuw begin

Goed, gisteren toog ik dus naar Aalsmeer, om na het radioprogramma Weekend Magazine een gesprek te hebben met Anna-Maria. Het begon lekker. Na afloop van de uitzending zegt Anna-Maria snel naar huis te gaan om de jongens achter de pc vandaan te trekken. Hmm. Ben ik voor Jan-met-de-korte-achternaam naar Aalsmeer gereden? Dat zeg ik haar ook, en jawel, afspraak vergeten. Maar een snelle schakeling en ik rijd de Buurt op. We gaan het gesprek doen bij haar thuis. Mooi, want een nieuw begin is hard nodig.

 

Op z’n Anna-Maria’s

Op z’n Anna-Maria’s

Ik plof neer op de loungeset in de tuin (overkapping gerepareerd met fietsband, geweldig!), Anna-Maria geeft de jongens wat instructies en komt vervolgens naar buiten met een schetsboek en een groene viltstift. Brainstorm-materiaal. Op z’n Anna-Maria’s. ¬†Drie A-3-tjes vol inzichten, moetjes en tips. Er moet veel. Sommige dingen zijn makkelijk, andere wat minder makkelijk. Maar ik zuig alles op, ik absorbeer, als een spons. Kennis is macht. Flickr, netwerken, website verbeteren, ‘geen water bij de wijn’, waar is de banaan, morningpapers, lief zijn voor mijzelf. Het hoofd duizelt ervan, maar geeft enorm veel nieuwe inzichten. En iemand die zelf een geweldig bedrijf runt, die neem je op alle fronten serieus.

Een ander interessant gegeven is de optie om als tussenpersoon verkoper te gaan worden. Iets  waarmee makkelijk en snel geld gemaakt kan worden. Fietsbanden, drop en pindakaas voor Nederlanders in den buitenlande, Aalsmeerse souvenirs, paperclips, whatever. Iets. Een nieuw begin. Hard nodig.

 

Nieuw begin

Bij een nieuw begin horen keuzes. BIG-examen doen of niet? Bij einde contract in de zorg blijven of niet. Fulltime ondernemen of niet? Lastige vragen. Antwoorden liggen niet heel erg voor het oprapen. Verstand zegt voor zekerheid te gaan. Gevoel houdt het op ondernemen. Eigen tijd indelen, uiteraard geld als water verdienen… Maar, was dat laatste nu net niet de reden waarom ik de zorg weer ben ingegaan? Dat geld als water bleef een soort van uit. Zeg maar. Besluit: BIG-examen op 3 juni gaat door. Voor de zekerheid. Voor wanneer het andere mislukt. Een Flickr-account is aangemaakt. Linkje op de website is aangemaakt, de eerste foto’s staan er al op. De komende dagen ga ik werken aan de website. Betere vindbaarheid, meer logische indeling.

2 Antwoorden op “Nieuw begin, blogpost 29”

  1. Prachtig inzicht voor de toekomst met daarbij voor zekerheid kiezen.
    Wijs besluit. Mensen kunnen niet zonder zekerheid. Bedenk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *