Voetbal

Na een heerlijke zonnige dag, een tournee door Aalsmeer en lekker een uurtje bij mijn zus in de tuin te hebben doorgebracht (vliegtuigjes kijken, goeie spottersplek), dacht ik vanavond even lekker naar een goeie pot voetbal te gaan kijken. De voorbeschouwingen waren duidelijk: de Bulgaren kunnen niet verdedigen. Dus: appeltje-eitje. Omdat het een WK-kwalificatiewedstrijd betrof, moest ‘De Leeuw’ met een 0-3 score thuiskomen. Binnen twintig minuten stond het echter 2-0, en daar bleef het bij. Een wedstrijd om te janken.

 

Twitter

Tijdens de rust al ging het compleet los op de sociale media. Vooral op Twitter. Onder de hashtag #bulned kwam werkelijk van alles voorbij, en eerlijk gezegd deed ik daar vrolijk aan mee! Het was vooral bondscoach Blind die de Zwarte Piet toegespeeld kreeg.  Het was niet de vraag of hij moest opstappen, maar wanneer hij moest opstappen: tijdens de rust of na afloop van de wedstrijd.  Hier en nu ga ik geen uitgebreide analyse schrijven over de wedstrijd, maar het was slecht. Bar slecht. Of het doek dan altijd maar moet vallen voor een bondscoach? Ik weet het nog zo net niet. Vlak al die pedante en duurbetaalde kleuters, die zichzelf profvoetballer mogen noemen, ook niet uit. Zij zijn uiteindelijk degenen die het moeten doen, die moeten presteren, en het hebben laten liggen.

 

In actie tijdens radio-uitzending

Ziek

Wat mij betreft is de voetbalwereld ziek, de KNVB en het corrupte UEFA erbij. En dan heb ik het uiteraard niet over clubjes als FC Aalsmeer en RKDES, maar over het profvoetbal en de clubs die in de eredivisie spelen.  Kapitalen verdienen die jongens. Verdienen? Nee, niet echt, maar ze ontvangen het wel, die kapitalen. Zo ontzettend onterecht. Naar mijn mening. Achter een bal aan rennen wordt belangrijker geacht dan, pak ‘m beet, werken als verpleegkundige in de ouderenzorg. Schwalbe na schwalbe, bijtincidenten op het veld, gokschulden en chantage (zoals Kluivert, vandaag nog in het nieuws), match-fixing, corruptie bij de UEFA, en ga zo nog maar even door. Met dank aan sponsoren gaan enorme bedragen rond in het professionele voetbalcircuit.

Jaren geleden, ik noem maar wat, was ABNAMRO nog de hoofdsponsor van Ajax. U weet wel, die club ‘Godenzonen’ uit 020 (toevallig wel mijn club…). Enorme bedragen zijn daarmee gemoeid, met dat hoofdsponsorschap. Wie zou dat opgehoest hebben, denkt u? Juist, de rekeninghouders. Want daar komt het geld vandaan. Nu, jaren later, ontvang ik 0,20% rente op mijn spaargeld. Op mijn zakelijke rekening moet ik negatieve rente betalen… Oftewel, een percentage van hetgeen er op de rekening staat betalen aan de ABNAMRO. En dat naast de vaste kosten die ik betaal voor mijn zakelijke rekening. Wat is er in hemelsnaam gebeurd in de tussentijd? Het contrast kan bijna niet groter! Dus niet alleen de voetbalwereld is ziek, de hele wereld is ziek… Of toch in elk geval de financiële wereld.

 

De uitgelichte afbeelding betreft het Nederlands Elftal uit 1905, vlak voor de allereerste interland ooit. De andere foto in deze blogpost heeft absoluut niets met de inhoud te maken, maar zo sta ik er vaak bij tijdens radio-uitzendingen. Dansend en zingend. Blij ei.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *