Iedereen die te maken heeft met het bouwen en/of onderhouden van websites heeft er mee te maken: SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalization, hetgeen betekent dat wanneer bezoekers een voor jouw (jawel, met een w) website relevante zoekopdracht intikken bij bijvoorbeeld Google, jouw website bovenaan komt te staan! En wat je ook verkoopt, of welke dienst je ook levert, je wil natuurlijk wel dat jouw website onder de aandacht wordt gebracht. Voor mij is dat niet anders. Logisch.

 

SEO
Een kijkje achter de schermen van mijn website

SEO

Bijna elke dag (al ruim twee jaar lang) spendeer ik tijd aan mijn website. De ene keer een paar minuutjes, voor een snelle plugin-update. De andere keer ben ik er wat langer mee bezig, bijvoorbeeld wanneer ik vind dat een complete pagina niet meer voldoet. Voor het checken van de SEO van mijn website, gebruik ik ook een plugin, een handig tooltje dat in de gaten houdt of het allemaal wel goed gaat, tekstueel gezien. Tot nu toe gaat dat allemaal heel aardig. Bijna alleen maar ‘groene bolletjes’. Groen is goed. Rood niet. Er tussenin zit ook nog oranje. Een soort waarschuwend en opgeheven vingertje… U snapt, ik doe er alles aan om groene bolletjes te krijgen. Alles om door de SEO-ballotage te komen.

Een goede blik op de afbeelding leert u dat er sprake is van één oranje bolletje. Niet erg. Dat is een blogpost die nog in concept staat opgeslagen. Niet gepubliceerd dus. Neem van mij aan dat ook dat oranje bolletje groen wordt, voor het verhaal online gaat. Dat verhaal gaat overigens over de zin en de onzin van een goede profielfoto. Heb ik even ‘on hold’ gezet, zodra ik zag dat een fotograaf die ik ken daar ook mee bezig was, met profielfoto’s.

 

Nerd

Al met al vraag ik mij af hoe ik in vredesnaam toch ooit in ‘de verpleging’ terecht ben gekomen. Niet dat ik niet hou van mijn werk als verpleegkundige. Maar ik vind fotografie, schrijven en ‘digitale dingen doen’ toch net even leuker. Maar er is denk ik wel een verklaring voor. In de tijd dat ik een beroepskeuze moest maken waren ‘computerdingen’ nog helemaal niet zo gewoon! Nee, ik heb op de Grafische School Haarlem gezeten (richting reproductietekenen) en daar ging alles nog met het handje. Trekpen, liniaal, tekentafels, lichtbakken, enzovoort. Ambachtelijk geschoold dus en misschien heb ik er maar liefst tien uurtjes computerles gekregen. Hooguit. Als ik tien jaar later was geboren, had een en ander er waarschijnlijk heel anders uit gezien.

Maar goed, ik doe het er maar mee. Gelukkig kan ik mij dus helemaal verliezen in het onderhouden van mijn eigen website. Mijn trots ook wel. Ja, ik ben inderdaad trots op mijn website. Ik vind ‘m prettig om naar te kijken. Hopelijk vinden de bezoekers dat ook. Niet dat er veel uit voort komt, maar hij genereert best wel veel bezoekers.  Ja, ook daar is een plugin voor, om de bezoekersaantallen te kunnen zien. Overigens, sinds ik aan het bloggen ben geslagen, weten veel meer mensen mijn website te vinden. Ooit hè, hebben ze een fotograaf nodig… Doei!

3 Antwoorden op “Als je SEO maar goed zit, blogpost 21”

  1. Wederom een kijkje in je dagelijks leven.
    Helder en mooi verwoord.

  2. Zo, weer wat geleerd, als ik ooit een website ga gebruiken ga ik me bij jou melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *