Ik heb vakantie, en bijna 2/3 zit er alweer op. De betere helft is vandaag alweer begonnen in haar cafeetje, meer dan anderhalve week zat er voor haar niet in. Helaas. De komende week mag/moet ik mijzelf dus zelf zien te vermaken. Ik heb echter een klussenlijstje, dus ik kom de tijd wel door.

Uitgezonderd de Nostalische Filmavond van de met een Koninklijke onderscheiding gedecoreerde Dick Piet (geheel verdiend, proficiat) heb ik werkelijk helemaal niets meegekregen van de feestweek. Behalve dan misschien de in de straat kapot getrapte spiegel van mijn auto. Ik was in elk geval niet in De Tent te vinden. En ook de Pramenrace morgen laat ik aan mij voorbij gaan. Het klussenlijstje is te lang en het weer te heet.

Hoewel het daar ook te heet voor is, ben ik maar aan het schilderen geslagen. De bedoeling was buiten, maar daar is het echt te heet voor. Tenzij ik zin heb om alles nóg een keer te doen, natuurlijk. De hitte geeft blazen in de verf, dus een poging wagen zou al zinloos zijn. In de plaats daarvan ben ik maar binnen begonnen. Eerst een deurpost geschilderd en morgen is de deur zelf aan de beurt. De deur is er klaar voor: ontvet, gaatjes gedicht, geschuurd, weer ontvet, alle vijftien ruitjes afgeplakt. En voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een nieuwe deurkruk. Een zwarte. In plaats van de koperkleurige, nog de keuze van mijn ouders, waar het huis eerder toe behoorde.

Maar er staan nog meer klussen op de lijst. Zoals het verwijderen van de vloerbedekking van de traptreden. Ik weet het nu al: een hels karwei. Als iemand tips heeft? Ik hoor ze graag! En nog even een hele wand voorzien van een laag verf in een andere kleur. De schoorsteenmantel behangen met een woestlelijk behang hebben we al achter de rug. ‘Mooi van lelijkheid.’ De tuin is ook zo goed als klaar voor de seizoenswissel. En volgende week wordt het wat frisser, maar hopelijk blijft het droog, zodat ik alsnog het buitenwerk kan schilderen voordat de koude en natte herfst en winter hun intrede doen.

Andere vakantie-bezigheden: studie, studie, AalsmeerVandaag en studie. In verband met ziekte bij ons beiden, helaas elkaar opvolgend en niet tegelijkertijd (zonde van de tijd) kwam het van daagjes uit niet heel erg. Om precies te zijn zijn we één dagje op stap geweest. Naar de Apenheul. Heel leuk overigens. Het dagje Beverwijkse markt tel ik maar niet mee als dagje uit, dat staat zowat gelijk aan boodschappen doen.

Nog negen dagen vrij, en dan mag ik weer aan de bak in de Groenelaan. Zin in? Nee, natuurlijk niet! Vraag me dat over een dag of zeven nog maar eens. Eerst nog even een paar dagen schilderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *