Een echte zondag. Voor veel mensen betekent dat misschien ergens tussen 10.00 en 12.00 uur pepermuntjes kauwen of sabbelen, al zittend op een houten kerkbank. Niet voor mij. Vandaag was een ren-en-vlieg-dag. Klooien in huis (stofzuigen, dweilen, kattenbakken doen, je kent het wel) en ‘dingen doen’.

Bij een echte zondag hoort gerommel EN: Radiooooo Aaalsmeeeeer! Vanmiddag zat ik EIN-DE-LIJK weer eens achter het mengpaneel van Radio Aalsmeer. Gewoon, omdat ik de stoute schoenen heb aangetrokken, en de ingeplande techneut een mailtje heb gestuurd met de vraag of ik alsjeblieeeeft zijn shift mocht overnemen. En dat mocht. Marietje blij! Voor wie nieuwsgierig is naar of het technisch allemaal wel klopt: hier kun je de uitzending terugluisteren.

 

een echte zondag
Vandaag, als techneut van het Weekend Magazine

Weekend Magazine

Het programma Weekend Magazine was oorspronkelijk een programma dat elke zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur te beluisteren zou zijn. Best wel een groot programma dus, gemaakt door een team aan programmamakers en techneuten. Een jaar of drie geleden zijn we gestart met het programma en van begin af aan verliep de planning moeizaam. We waren gewoonweg met te weinig mensen om die zes uren radio per week te kunnen bemensen. Vorig jaar werd om die reden besloten om voorlopig met de zaterdag te stoppen, en ons vooral te focussen op de zondag. Vanwege mijn werk, ik beun nogal eens bij op zondag vanwege de extra toeslagen, was ik één van de zaterdag-mensen. Met de beslissing om te stoppen met de zaterdag, stopte mijn actieve bijdrage aan het programma. Niet helemaal, want ik doe er enorm veel voor, maar dan achter de schermen. Maar het verzorgen van de techniek kwam daarmee wel aan een einde. Dus vandaag was ik blij ei, omdat ik drie uurtjes mocht ‘schuiven’.

Deze dag deed ik meer dan de kattenbakken, stofzuigen en radio maken. Maar dat valt inmiddels een beetje buiten de context van bovenstaande, dus laat ik het lekker achterwege. Doei!

Op de uitgelichte afbeelding ( gemaakt met een nokia 3310….), een klein deel van de Radio Aalsmeer-familie. Barbecue op een eiland op de Poel, hopelijk zijn er dit jaar meer mensen bij. The more, the merrier! Op de afbeelding in de tekst sta ik zelf, lijkt mij duidelijk. Wat mij zelf opvalt aan deze foto, is dat ik er zo ontzettend ontspannen uitzie. Klinkt misschien raar, maar ik ben er blij om. 

 

 

2 Antwoorden op “een echte zondag – blogpost 53”

  1. Mooi en gelijk een kijkje achter de schermen van Radio Aalsmeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *