WWB 2017, wat bedoel je daar nu weer mee? Insiders snappen het direct. WWB staat voor Scoutinggroep WIOL & Willem Barendsz Aalsmeer, en 2017 staat dan weer voor de reünie die gisteravond plaatsvond.

Uiteraard was ik de hele dag al stiknerveus, achteraf niet nodig natuurlijk, maar dat is het bijna nooit. De reünie bestond uit twee gedeeltes, namelijk het gezamenlijk eten van de traditionele boerenkool-met-worst-vla-toe-en-een-mandarijn en daarna het feest zelf. Het eten heb ik overgeslagen en bezocht alleen het feest. Toen ik aan kwam rijden was het buiten al een drukte van belang, een rode loper was uitgelegd en er stonden statafels. Na wat eerste mensen gedag te hebben gezegd ben ik mij binnen gaan melden. Naametiketje en twee muntjes gescoord.

 

Feest van herkenning

Het was hartstikke druk bij WWB 2017, er waren maar liefst 100+ aanmeldingen geweest. Veel onbekenden, maar gelukkig ook veel bekenden. Hoewel veel mensen uit ‘mijn’ tijd deze avond aan zich voorbij hebben laten gaan. Jammer, maar het zij zo. Het was echt heel erg leuk met de mensen die er wel waren! Gelukkig had ik mijn camera meegebracht, zodat ik mij net even wat makkelijker door de menigte heen ploeterde. Leuke gesprekken gehad, herinneringen opgehaald, gelachen om mensen die totaal niet veranderd waren, hooguit ouder zijn geworden. Nieuwe afspraken gemaakt, oude foto’s bekeken die op een scherm werden geprojecteerd. Gedanst en gezongen op de muziek van het Bambilië-lied. Kortom: een feest van herkenning!

WWB 2017Zoals ik al aangaf, had ik mijn camera meegenomen. Nu liep radiocollega Dennis ook wel rond met een camera, maar men was toch ook wel blij dat ik die van mij had meegenomen. Niets ten nadele van Dennis, uiteraard. Aankomende dagen ga ik verder met selecteren en (licht) bewerken en dan zet ik ze online. Kunneuh menseuh weer downloadeuh!

Marianne, Marjanne, Judith, Karin, Annelies, Linda en alle anderen: bedankt voor de leuke avond. En grote dank voor de organisatie van deze avond. Eén klein verbeterpuntje: alstublieft niet nog vijf jaar wachten hoor! Doei!

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding: zo ziet het er van bovenaf uit wanneer mensen naar een doek staan te kijken waarop een diavoorstelling met oude foto’s voorbijkomt. Bovenste foto in de tekst: Harry praatte de hele avond aan elkaar; onderste foto: de zussen Roodenburg.

5 Antwoorden op “WWB 2017 – Blogpost 114”

 1. Leuk verslag van een zeer mooie avond gevuld met herinneringen. Gelukkig heb je gisteravond niet je trui aan stukken gebeten.Mam

 2. Lieve Marielle,

  Perfect samengevat! Ik was inderdaad blij dat je je camera bij je had. Inmiddels al twee leuke foto’s binnen, ben benieuwd naar de rest.
  En je hebt helemaal gelijk: vijf jaar is veel te lang dus je weet wat je te doen staat…….
  Nogmaals dank voor de leuke avond, Juud X

 3. Beste Mariëlle, dank voor je tekst en foto verslag. Scouting zit in ons hart en dus voor eeuwig… We zijn met het team en ik denk ook alle deelnemers , benieuwd naar jou scherpe foto blik…

 4. Hoi Mariëlle, leuk dat je de avond in beeld en taal hebt verslagen. Ik kijk uit naar de rest.
  En, ik sluit me aan bij Judith; pak de handschoen op….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *