Het was er weer tijd voor, een nieuwe blogpost. Daar issie dan: Kunst met een grote K. Het afgelopen weekend stond voor mij wel in het teken van Kunst. Met, inderdaad, een grote K.

Zaterdag was ik vooral bezig met mijn eigen ‘kunst’. Het afwerken van de foto’s die gedurende de hele maand september in Zorgcentrum Aelsmeer komen te hangen. Nou ja, het is niet zozeer de afwerking van de foto’s zelf, maar ze moeten wel in een lijssie komen te hangen hè. Nou, dat zou ik zaterdag dus wel eventjes fixen. Vijf staande foto’s, drie liggende. Latjes en gereedschap lag al bij moeders in de schuur, dus ik hoefde alleen maar op maat te zagen en in de lak te zetten. Ik kwam bedrogen uit. Ik had vier latten van 270 cm gehaald in de veronderstelling dat dat wel genoeg zou zijn. NOT. Gamma Aalsmeer bezocht: had ze niet. Praxis Amstelveen aangedaan: had ze ook niet. &%@#&%@. Of zoiets… Vertraging dus, gelijk al bij de start.

Masters of Graffiti

Op zondag is de Praxis in Alphen geopend (waar ik de eerste latjes vandaan heb gehaald), zoals bijna elke andere bouwmarkt waar dan ook. Van 12 tot 17 uur. Mooi man. Maar ik had al maanden geleden mijn tanden gezet in het evenement ‘Masters of Graffiti’, in Aalsmeer. Tijd? Van 12.00 tot 16.30 uur….  Keuzes maken dus. Geen moeilijke, ik ging voor het evenement. Ondanks de zinderende hitte (geen wind, felle zon) ben ik erbij geweest vanaf het begin. Het einde heb ik niet gehaald, want mijn contante geld was op en zonder drinken was het er niet om uit te houden. Voor een verslagje van het evenement verwijs ik je naar een artikel op AalsmeerVandaag. Yep, van mijn hand en met mijn foto’s. Hoewel ik op de foto’s dit keer niet zo trots hoef te zijn, daar de kwaliteit bij het bewerken behoorlijk achteruit is gegaan. Voor nu is dat dan maar een kwestie van ‘jammer dan’.

 

Kunst met een grote K

Graffiti is voor mij Kunst met een grote K. Altijd al geweest, eigenlijk. In de jaren 80, toen ik de Grafische School Haarlem doorliep, was mijn interesse voor graffiti al gewekt. Op de tekenmap, die ik dagelijkse heen en weer sjouwde, had ik zelfs een ‘piece’ gemaakt. Eentje die regelmatig bewonderende vragen en opmerkingen uitlokte. Dus, blijkbaar graficus in hart en nieren en altijd enorm veel interesse in verschillende stijlen en lettertypes. Op de grafische school was ik overigens zeer bedreven in het vak ‘lettertekenen’. Het vak werd gegeven door een docent die verantwoordelijk was voor flink wat lettertype-ontwerpen. Blokland was zijn naam, en hij noemde mij altijd ‘Wegdek’.

Kunst met een grote KNadat ik bijkans uitgedroogd het graffiti-evenement had verlaten streek ik nog even neer in de studio van Radio Aalsmeer. Daar werd ik live en voor de microfoon gelijk aan de tand gevoeld door Anna-Maria: klik hier voor het fragment. Zij noemde mij een kunstenaar. Zelf durf ik niet zover te gaan, maar met een aankomende expo en nog eentje in het verschiet, begint het toch wel ergens op te lijken. Signature: spetters & letters. Maar het zou zomaar kunnen dat er op korte termijn iets met graffiti gaat plaatsvinden. Niet op een bakstenen of betonnen muur, maar op doek. Stay tuned! Want ik heb namelijk ideeën, en verdomd veel ook!

2 Antwoorden op “Kunst met een grote K – blogpost 103”

  1. Prachtig verslag betreft het afgelopen weekend. Hilarisch het interview met Anna-Maria in het goed gepresenteerde Weekend Magazine waar ook Truus Oudendijk te gast was. Je lezers zijn weer op de hoogte van je reilen en zeilen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *