Fototentoonstelling

Als ik ergens een hekel aan heb zijn het wel teksten die beginnen met ‘eindelijk is het zover’, of iets van dergelijke strekking. Momenteel gaat die vlieger wel op voor mij. Het is 9, bijna 10 augustus, en het is de bedoeling dat ik op 1 september een volledig ingerichte fototentoonstelling oplever. Gisteravond heb ik eindelijk de keuze kunnen maken en de eerste acht afdrukken besteld. Allemaal formaat 60 x 40 cm. Het thema is voor een beetje Aalsmeerder wel duidelijk, De tot nu toe geselecteerde foto’s zijn allemaal op de Historische Tuin gemaakt. Oud Aalsmeer lijkt het onderwerp te zijn geworden.

Fototentoonstelling
Oude kas – Historische tuin

Project X

Er loopt nog een zogenaamd ‘Project X’. Bedoeld voor dezelfde fototentoonstelling. Eigenlijk heet het project ‘oud in nieuw’. De bedoeling is, ik moet het nog uitvoeren maar komt goed, dat ik foto’s maak van het hedendaagse Aalsmeer. Daarbij laat ik mij leiden door oude foto’s van Aalsmeer. Ik tracht de foto dusdanig te maken dat een oude foto (van zoals het ooit was op diezelfde plek) in de nieuwe gemonteerd kan worden. Oud in nieuw dus. ook daar wil ik een stuk of acht afdrukken laten maken, die aan de fototentoonstelling toegevoegd zullen worden. Ik heb gelukkig nog even de tijd. Niet veel, maar voldoende. Er gaat maanden zitten in het denkwerk. In de uitvoering slechts een paar dagen. Maar dat gaat bij mij bij alles zo. Lange voorbereiding, en dan ineens BAM, is het er.

 

Inlijsten

Waar ik eerlijk gezegd nog het langste over heb lopen tobben, is hoe ik de foto’s zou gaan presenteren. Op canvas in een baklijst, op aluminium, op forex, op hout? Alles kan tegenwoordig. Deze armoedige ‘kunstenaar’ heeft echter absoluut geen budget voor dergelijke opties. Af laten drukken op fotopapier is de goedkoopste manier. Maar ja, en dan? Ik kan de afdrukken toch moeilijk met een punaise op de muur vast zetten? Gelukkig heb ik er iets op gevonden. Het wordt een DIY (do it yourself) projectje, maar ontzettend gaaf! Ik laat mij nog niet uit over de details, maar gaaf wordt het. Foto’s zonder lijst, maar toch… Nieuwsgierig geworden? Mooi! Kom vooral kijken in de maand september, in zorgcentrum Aelsmeer, want daar kom ik te hangen. So to speak. Doei!

De foto’s: dit zijn twee foto’s, gemaakt op de Historische Tuin in Aalsmeer, die geselecteerd zijn voor de fototentoonstelling in september.

Eén antwoord op “Fototentoonstelling – blogpost 99”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *