Websites scannen op fouten in teksten. Mensen zoals ik worden ‘taalnazi’s’ genoemd. Dat is een heel erg negatief beeld, wat dan zo eventjes neer wordt gezet. Maar goed, als de maatschappij dat vindt, dan doe ik het er maar mee. Laat mij, en anderen met mij, dan maar de zogenaamde waakhonden van onze mooie (en ogenschijnlijk moeilijke) taal zijn. Iemand moet het doen, toch?

 

Hulp

Kijk, ik zou het prachtig vinden wanneer ik er mijn brood mee kan verdienen: websites scannen op fouten, het corrigeren van teksten en/of het (her)schrijven van (web)teksten. In het verleden heb ik er wel eens wat mailtjes aan gewaagd, maar daar heb ik echt nog nooit iets op terug gehoord. Of gelezen. Gemiste kansen wat mij betreft. Voor een paar tientjes heb je een goede tekst op je website. Bedrijven zien het mogelijk als een belediging, of misschien zelfs als absolute onzin. Jammer, ik wil ze er echt alleen maar mee helpen. Worden zij beter van, word ik beter van. Want als iets een verkeerd signaal afgeeft, wat mij betreft, is het wel een tekst met spel- en taalfouten.

Vinden eigenaren van bedrijven het niet belangrijk genoeg, dat de teksten op hun zakelijke website foutloos geschreven zijn? Of zijn ze door een dergelijk mailtje gelijk tot op het bot beledigd? Wie het weet, mag het zeggen! Schrijf ik geheel foutloos? Ben ik een taalpurist? Neen, driewerf neen. Verre van, zelfs. Echter, ik doe er wel mijn best voor. Dat dan weer wel.

 

Websites scannen
De drie P’s, ik ga voor ‘plezier’ en ‘poen’ wat de teksten betreft

Lijst

Ondanks dat ik mijzelf er niet mateloos populair mee zal maken, ben ik dus toch allerlei websites aan het scannen op fouten. Bij de meeste sites zie ik bij de eerste pagina al of er werk aan de winkel is. Die websites komen op een mooie lijst. Alle bedrijven achter die websites ontvangen in de loop van de volgende week een mailtje van mij, waarin ik mijn diensten aanbied. Dit keer niet te algemeen. Niet in de trant van ‘mag ik uw website scannen op fouten?’, maar meer in de richting ‘ik constateer fouten op uw website en ik kan u daarbij helpen!’.

Het gaat niet meevallen, weet ik nu al. De aanhouder wint, zo is mij geleerd. Met vallen en opstaan. Daarbij kan ik op een hoop lelijke reacties rekenen. Het zij zo. Een bekende van mij wees een bedrijfseigenaar eens op een schrijffout. Resultaat? De melder van de fout werd onmiddellijk geblokt op Facebook. Op de website van die bedrijfseigenaar spotte ik ook gelijk al een fout. Ik geloof niet dat ik eraan begin….

Het kan uiteraard ook andersom. U heeft een zakelijke website, en bent benieuwd of het qua tekst allemaal wel klopt. Hier leest u er meer over, inclusief mijn meer dan schappelijke tarieven.

Websites scannen, het is hard nodig.

Omdat ik ook nog steeds mijn diensten als fotograaf aanbied, en dat ook zal blijven doen, blijf ik hier foto’s plaatsen die mijn kunnen laten zien. Op de uitgelichte afbeelding een DJ in actie tijdens het feest ‘Nachtruis’. De foto in het bericht is niet door mij gemaakt, maar door Anna-Maria, in lijn 5 in Amsterdam. De drie P’s. Als het gaat om teksten en het (her)schrijven daarvan, zijn voor mij de P’s Plezier en Poen het belangrijkst. Ik hou van alles dat met taal te maken heeft, en het zou mooi zijn als mijn voorliefde voor taal brood op de plank zou brengen. Hear, hear, dus.

Eén antwoord op “Websites scannen, blogpost 34”

  1. Gewoon vol blijven houden, mailtje sturen kost alleen maat wat tijd! Ooit komt er werk uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *