Half twaalf, wakker-word-tijd. Althans, vandaag was dat het geval. U weet het hè, drie kopjes thee, flauwe spelletjes op de telefoon en de sociale media wat afspeuren. Mijn ochtendritueel. Oh, en gelijk even kijken of er nog reacties zijn op mijn blog van de avond ervoor. Jawel! Nice! Gauw lezen…. HOP, wakker. In een reactie werd ik fijntjes gewezen op een taalvoudt. Wel drie! Erger kan gewoon niet. En maar liefst twee fouten in de alinea over…. taalfouten. Quelle blamage! Welk een blunder!

 

Taalvoudt

De betweter werd even subtiel op haar plek gewezen. Zodra wakker genoeg, heb ik de fouten uiteraard hersteld. De reactie laat ik staan. Dat vind ik wel zo fair. Fout is nu eenmaal fout. Dus Jordi, dank voor je oplettendheid en jouw reactie op mijn blog! Tegelijkertijd is het niets voor mij, het waren simpele fouten. Bijvoorbeeld: ik vindt. Ja hoor, mét dt. Hartstikke fout! De verklaring: praten en breien gaan niet samen. Smoesje? Nee, echt niet. Tijdens het schrijven was ik aan het what’s appen met zus en moeder tegelijkertijd en was ik ook nog even aan het bellen met mijn zus. Tja, dat gaat niet hè…?

Meestal lees ik voor het publiceren een tekst nog wel drie of vier keer door. Naast een soms onwillig toetsenbord, maak ik ook wel eens fouten doordat ik te snel ga. Dan corrigeer ik netjes alle foutjes die op mijn pad komen en dan publiceer ik pas. Zo niet gisteravond.  In eerdere blogs werd ik trouwens ook al eens op een foutje betrapt. Check, check, dubbel-check.

Niet te lang in blijven hangen, niets menselijks is ons vreemd, dus ook mij niet. Maar, ik zal wel beter mijn best doen een taalvoudt in mijn eigen teksten te voorkomen. Of taalvoudten.

 

taalvoudt
Definitieve logo

Ander nieuws

Yeah!! Het nieuwe logo is klaar (en goedgekeurd door Anna-Maria). Oordeel zelf. Het kleurgebruik en lettertype zijn heel bewust gekozen. Strak, degelijk, betrouwbare uitstraling. Dat is althans de bedoeling. Het zal niet naar ieders smaak zijn, maar ik ben er zéér content mee. De oplettende kijker ziet vast wel dat er een aantal wijzigingen zijn geweest, sinds de geplaatste versie in mijn blog van gisteren. Het blauw is wat feller geworden, de tekst is helemaal in kapitalen uitgevoerd, ‘In’ is verdwenen, ‘en’ is ‘&’ geworden. In het middelste blauwe vlak, ongewijzigd de gecombineerde afbeelding van camera-shutter en vulpen. Duidelijke verwijzingen naar fotografie en tekst- of schrijfwerk.

Nog wat kleine prutsdingetjes maken, zoals watermerk voor in mijn foto’s, visitekaartje, briefpapier enzovoorts. Dan ben ik weer een paar stapjes verder. Van Anna-Maria moet er nog een goede foto van die kop van mij op de website. Ik mag ‘m niet zelf maken…. Of, zoals zij het zegt: “Een kapper knipt ook niet zijn eigen haar”. Tot dusver mijn feestelijke bijdrage aan deze dag. Doei!

Op de uitgelichte afbeelding een jochie die zichzelf wel vermaakt tijdens de Nepal-benefiet in 2016. Dit evenement vindt ook dit jaar weer plaats in The Beach in Aalsmeer, en wel op zaterdag 13 mei. Voor de derde keer op rij mag ik de huisfotograaf zijn! Tijdens het evenement is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk geld ingezameld wordt om voorzieningen in Nepal te kunnen realiseren. In de tekst, hoe kan het ook anders, het definitieve logo van #SCHERPZINNIGER.

2 Antwoorden op “Taalvoudt – blogpost 38”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *